Македонец и го направил животот пекол на Хрватица: “Ќе ти ја скршам главата, тогаш ќе бидам мирен”

0

Девојка од Хрватска била во врска со Македонец кој го запознала преку Интернет, но не ни мислела дека животот ќе и се претвори во пекол. Како што пишува Јутарњи Лист, првпат се нашле во Црна Гора, каде започнале љубовна врска, која ја одржувале пет години главно на далечина, со повремени средби. Тој доаѓал кај неа, но сепак минатата година нешто пукнало меѓу нив и девојката решила да стави точка на врската.

По раскинувањето, тој почнал да и се заканува: – „Ќе ме запамтиш, ќе ти се одмаздам, ќе ти го уништам угледот, ќе ти ја скршам главата од асфалтот и дури тогаш ќе бидам мирен“, пишувало момчето. Таа ги игнорирала пораките, но тој не запирал.

Почнал да се јавува и на други членови од нејзиното семејство и им велел дека таа се дружи со лошо друштво, дека е лесна девојка, а потоа ја уценувал.
Потоа ја уценувал дека поради неа е во минус 750 евра, пари што ги потрошил на патувањата до Хрватска, и ако таа не му ги плати, ќе му прати е-маил на нејзиниот работодавец со нејзини приватни фотографии и филмчиња што тој ги направил. Нејзините приватни филмови ги објавил и на YouTube.

Поради страв и беспомошност решила да пријави во полиција. Спроведена е истрага, а овие денови поднесена е тужба против Македонецот кој се бранел во полиција дека во моментите на бес бил пијан.

Сподели.


Коментарите се затворени.

Feedback

FLYERb