Докторите и ампутирале половина нога, а стапалото и го зашиле наопаку – Причната ќе воодушеви

0

Габи Шул има само 14 години и боледувала од рак. Докторите морале да и ја ампутираат ногата бидејќи туморот дошол до нејзиното колено. Но, наместо да и го исечат долниот дел од ногата докторите одлучиле повторно да и ја спојат со горниот дел, но овој пат во обратна насока.

Тоа што на прв поглед изгледа зачудувачки токму тоа и овозможува на младото девојче да ја помреува својата протеза без големи напори и го олеснува секојдневниот живот.

dev

Таа објаснува како оваа операција и го променила животот, може да се качува по скали, да се лизга, па дури и продолжила да се занимава и со балет. Сепак Габи вели дека таа операција не е за секој. Таа е и потпарол на движењето  “TheTruth365″, кампања на социјалните мрежи која им помага на децата кои боледуваат од исте облици на рак.

Сподели.


Коментарите се затворени.