Редок документ: Овој пасош го имаат само тројца луѓе во светот!

0
Пасошот од витешкиот ред на Малта е најреткиот документ од овој тип во светот, а го има само во три примероци.
Пасошите од овој католички верски ред се издаваат само на тројца највисоки офицери – Големиот офицер, заменик на големиот офицер и кацеларот. Сите други службеници користат пасоши издадени од своите матични земји.
Во моментов, овој католички ред функционира како добротворна организација и нуди медицинска помош низ целиот свет.
Се состои од повеќе од 13.500 витезии дами заедно со 80.000 постојани волонтери и 25.000 вработени.
Редот има дипломатски односи со 106 земји, вклучувајќи ги Шпанија, Русија и САД.
Земјите кои не ги прифаќаат пасошите од овој ред се Велика Британија и Нов Зеланд.
Сподели.


Коментарите се затворени.