Трагедија: Пресреќна отишла на ултразвук, а таму ја пречекала вест која ја замрзнува крвта во вените!

0
Кога младата жена, која сакала да остане анонимна, направила тест за бременост, на нејзината среќа немало крај – видела две линии кои значат дека за девет месеци на свет ќе закуца уште едно срце.
Зашто веќе имале еден син, сопругот и жената се надевале дека овој пат ќе добијат девојче. Како и секоја друга идна мајка, и таа се упатила на гинеколошки преглед, кој подразбирал и ултразвук. Меѓутоа, не ни помислувала дека тој преглед ќе и биде и нејзино најголемо изненадување и разочарување.
Имено, наместо бебе, во матката се наоѓале куп тумори.
Овој редок феномен е познат по името моларна бременост. Во само два проценти од случаевите на лажни позитивни тестови за бременост се случува тестот всушност за укажува на тешко заболување, наместо на бебе.
Моларната бременост започнува со оплодување на јајце клетката, но наместо бременост се развива абнормлна плацента исполнета со цисти и тумори.
Бидејќи се во прашање васкуларни тумори, туморите кои се полни со крвни садови, хирурзите планирале несреќната жена да ја подложат на потполна хистерктомија, но, за среќа, на крајот успеале да ги извадат сите тумори без оштетување или вадење на репродуктивни органи, пишува LittleThings.com.
Сподели.


Коментарите се затворени.