Еве што значи да си еден од 4 милиони луѓе во светот родени на 29 февруари

0

Во светот има околу 4 милиони луѓе родени во последниот ден од февруари во престапна година.

Тоа е еквивалентно на околу 0,0686% од населението на Земјата, а обично тие го слават својот роденден или претходниот ден, на 28 февруари, или на 1 март.

Шансите да се родиш на престапна година се приближно 1 на 1.500, а многумина веруваат дека родените во престапна година се избрани, среќни, различни од останатите.

Обично се вели дека тие носат силна интуиција, имаат остар талент и способности. Често се слушаат и обратни предвидувања – дека родените на овој датум се осудени на лоша среќа. Често многу родители сакаат да го запишат како датумот на раѓање на детето од претходниот или следниот ден.

Во Гинисовата книга можете да ја најдете историјата на норвешко семејство, поврзано на посебен начин со овој датум. Три од нивните деца се родени на 29 февруари во различни Престапни години.

Познати личности родени на 29 февруари, се Мел Гибсон, Сандра Булок, Кристина Агилера, Скарлет Јохансон, композиторот Джоакино Росини, актерот Џејмс Мичел, бугарскиот актер Христо Чешмеджиев.

Според традицијата, на овој ден и таа година која е престапна не се склучуваат бракови, не се купува имот, не се гради куќа…

Да си роден на 29 февруари е особен благослов предвидуваат и нумеролозите.

Тоа е единствениот ден во годината, кој е надвор од времето и просторот, карактеристичен, постои на секоја четврта година, посебен се само за избраници.

Родените на овој датум секогаш се одликуваат со невообичаено висока склоност кон креативност и уметноста. Од нив стануваат идеални актери, писатели, музичари. Овие личности имаат креативна акција, енергија и силно развиено шесто сетило.

Според нумерологија енергијата на 29-ти е 11. Оваа бројка е апотеоза на инспирацијата, алтернативниот поглед на сè што нè опкружува.

Сподели.


Коментарите се затворени.