Овие жени се смеат за време на породувањето – погодете како е тоа можно!

0

Епидуралната анестезија според најновиот тренд не е толку модерна, денес трудниците се одлучуваат за гасот нитрат оксид, кој веќе со години се употребува во Канада, Британија, Финска, Австралија и Холандија.

Многу лесно функционира. Трудниците што имаат болни контракции, ставаат маска со гас на лицето и вдишуваат гас околу 30 секунди.

Гасот почнува многу брзо да делува, трудницата се опушта, а болките се намалуваат.

Гасот има многу пријатен вкус и нема мирис. Краткото вдишување предизвикува смеење и позитивно расположение, додека во голема количина има анестезиско дејство, без лоши последици.

Значи, нитратниот оксид го сметаат како безбеден за бремени жени, иако една група лекари не се сигурно за тоа како влијае врз бебињата.

Сподели.


Коментарите се затворени.