Бабини совети: Рецепт за правење машко дете

0

Сигурно секој има слушнато барем една од различните приказни и претпоставки за одредување на полот на детето. Денес постојат „помодерни обичаи“ , за кои младите парови кои „очајно“ посакуваат машко или девојче ги применуваат тргнувајќи од својата логика: „ Вреди да се обидеш“, „ Сепак, ништо не боли“.

Еве што прашуваат паровите:

–  Дали пиењето „Кола“  во текот на бременоста може да „произведе” машко дете?

–  Дали чоколадото е  „гаранција”  за женско дете?

–  Дали треба да водиме љубов само кога е полна месечина? итн.

Според древните верувања, она што го јадете пред забременувањето може да влијае на она што ќе дојде на свет по девет месеци.

its a boy

Храна која треба да ја јадете за машко дете:

–  Јадете повеќе месо (поцрвено месо,поголема веројатност за машко);

–  Грицкајте „сол“ : чипс, соленки, пуканки …

–  Идните татковци треба да пијат пијалоци кои се базирани на сода (Кока-Кола);

Постојат неколку пози за време на сексуалниот однос за правење машко дете:

– По сексот останете по долго време во легната положба. На овој начин ќе имаат можност „машките сперматозоиди” да ја победат „женската јајце клетка“;

–  Водете љубов стоејќи;

–  Нека вашата омилена поза е „зад“;

–  Ако машкиот партнер има оргазам прво, според народното верување, ќе имате машко

–  Ако иницијативата за секс ја направи мажот, бебето ќе биде момченце

Што вели хороскопот и положбата на ѕвездите:

–  Водете љубов кога е млада месечина;

–  Моментите за нежност оставете ги за преку ноќ;

–  Машко се прави во непарните денови во месецот;

–  За време на сексот ако главата на жената е свртена кон север, ќе добиете момченце

Сподели.


Коментарите се затворени.