Зимска магија на планините во Полска

0

Снег, мраз, ветер. Магијата на зимата забележана на “врвот на прстите” овде, на планините во Полска. Карол Нинваровиц е фотографот кој обожува да документира планини.

Карол вели дека долги години ги минува патеките во потрага по совршени зимски сцени. Овој пат се одлучил да ги посети планините во Полска и да направи совршена зимска галерија со фотографии. Тој ги прикажува Лужичките Планини кои се планински масив од Западните Судети, односно тие се западно продолжување на масивот Судети и Карпатите, кои ги опфаќаат и Алпите.

Во прилог погледнете ја прекрасната и речиси “нереалната” фото галерија после која ќе не можете да го дочекате првиот снег кај нас. Ова се фотографии кои докажуваат дека постои рај на земјата. Уживајте во белата глетка!

Сподели.


Коментарите се затворени.