Тајван – рај за секој фотограф

0

Тајван е кинески остров во источна Азија со главен град Тајпеј. Односно, овој остров претставува кинеска покраина. Овој пацифички остров е оддалечен 120 километри од Кина, а помеѓу нив се наоѓа Тајванскиот премин.

Островот е мал, но неверојатно разновиден. Планините се само 30 минути оддалечени од океанот, а океанот е на 10 минути од градот. Сè ви е на дофат поради добрата инфраструктура и високото ниво на безбедност.

Посетата ќе ја започнете со Тајпеј и неговиот заштитен знак, кулата 101. Како највисоката зграда во градот, таа делува навистина импресивно, посебно ноќе, но Тајпеј нуди и многу други знаменитости.

1. Паркот Минг Чи

2. Крајбрежјето Бадузи

3. Јапонски ресторан во близина на Донгмен Мрт

4. Крајбрежјето Лаомеј

5. Нов Тајпеј, округот Бали

6. Карпите Нанја

7. Водопадите Јун Сен

Сподели.


Коментарите се затворени.