Ваква снимка од олуја уште не сте виделе: Изгледа како да се ближи крајот на светот

0

На социјалните мрежи се појавила неверојатна снимка од олуја и грмотевици, која предизвикала бројни реакции.

Сè изгледало како на небото да има експлозии.

Законите на физиката велат дека за настанување на гром е потребна силна електрична струја, многу поголема од оние во олујниот облак, за громот да дојде до земјиштето.

Научниците тврдат дека громот го предизвикуваат судирите на ледените честици во олујните облаци, поради што се создава електричен напон. Меѓутоа, мислењата се поделени во поглед на тоа како настануваат громовите кои доаѓаат до земјата.

Како и да е, како што пишувало на крајот на снимката, можеме да заклучиме дека “Природата е неверојатна”.

Сподели.


Коментарите се затворени.