Македонија има женска верзија на „Рожерио Сени“: Струшката голманка Суарта е специјалист за слободни удари

0

Суарта Речи е македонска репрезентативка на селекциите до 17 и 19 години, а покрај тоа што нејзин најголем квалитет се голманските способности, од прикажаните видеа на „Јависејужна“ се уверивме дека нашата голманка има „топ“ во своите нозе и важи за вистински мајстор за изведување на слободни удари и пенали. Легендарниот Рожерио Сени дефинитивно беше најпознат чувар на мрежата за правење вакви чуда и неговото име е запишано во фудбалската историја како најдобар голман голгетер.

Сподели.


Коментарите се затворени.