Која е идеалната возраст за стапување во брак

0

Научниците тврдат дека стапувањето во брак во тој период ги намалува шансите за развод во првите пет години…

Математиката открива кога е идеално време за брак. Истражувањето спроведено на Универзитетот Јута открива дека идеално време за стапување во брак е од 28 до 32 години.
wedding

Научниците тврдат дека стапувањето во брак во тој период ги намалува шансите за развод во првите пет години.

Истражувањето покажува дека со стапувањето во брак во 30-тите и 40-тите години се зголемуваат шансите за развод. Имено, за секоја година по 32. веројатноста за развод се зголемува за пет отсто.

Сподели.


Коментарите се затворени.

Feedback

FLYERb