БИТКОИН: 2010 година, да вложевте 100$ денеска би имале 250 милиони

0

Во април 2010 година, цената на еден биткоин изнесуваше 0,003 долари, додека пак денеска цената на еден биткоин изнесува 7000 долари.

Само што почна Wall Street да обрнува внимание на Биткоин, се појавија нови ривали во светот на крипто валутите кои имаат тенденција да го надминат досегашниот водач. Еден од нив е и Ethereum кој во денешно време опфаќа дури 32% од вкупната вредност на сите крипто валути. (Биткоин опфаќа 38%), како и Litecoin чија вкупна вредност по прв пат ја прејде вредноста од 1 милијарда долари.

FXLider, за сите кои се заинтересирани да научат како да тргуваат со цената на Криптовалутите или оние кои вложуваат во себе и едноставно сакаат да го прошират своето знаење, припреми прирачник “Како да тргувате со цената на Криптовалутите” (таканаречени ЦФД). Прирачникот е прилагоден за сите нивоа на знаење и можете да го превземете преку линкот подоле.

Бесплатниот прирачник, “Како да тргувате со цената на Криптовалутите” преземете го овде.

Во меѓувреме многу држави го прогласија Биткоин за легален, што во голема мера имаше позитивно влијание врз неговата цена. Во Јапонија од неодамна многу трговски ланци дозволуваат купување со Биткоин, што влијаеше да цената на оваа крипто валута во текот на претходниот месец порасне за скоро 80%, а Јапонија да стане најголем пазар за Биткоин во светот. Инвеститорите очекуваат дека наскоро и многу други држави ќа го легализираат овој вид на трговија.

Една од причините поради кои цената на Биткоин се зголеми оваа година е тоа што не е под влијание на владите на државите. Биткоин се следи преку јавен онлајн запис познат под името „block chain“. Конечен број биткоини може да биде произведен преку процесот кој се нарекува „рударење“, а всушност претставува решавање на сложени математички проблеми.

Бесплатниот прирачник, “Како да тргувате со цената на Криптовалутите” преземете го овде.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цена (ЦФД) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни дека сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ниту трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. ФХЛидер не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да произлезат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи според нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик. 

Сподели.


Коментарите се затворени.