Историска промена на Фејсбук – кога ќе се логирате ќе нема лозинка, туку ќе го сторите ова

0

Ликот на корисникот во последно време добива големо внимание.

Фејсбук вложува и во овој сегмент на ИТ технологијата, па според наводите на TheNextWeba,  компанијата ќе ја користи опцијата препознавање на ликот, поради подобрување на безбедноста на корисничкиот профил.
face-010000000000000

Според извештаите, функцијата во моментов се тестира. Наводно, оваа функција е тешка за хакнување.
Во моментов нема многу детли за технологијата која се користи и нејзина имплементација, а Фејсбук сѐ уште се нема офоцијално изјаснето кога оваа опција ќе пристигне до корисниците.
Сподели.


Коментарите се затворени.