Се пофалила дека почнува да работи во градинка:Поради статусот веднаш добила отказ!

0

Користењето на социјалните мрежи е бесплатно, но таа ја платила скапо цената за само еден статус. Кејтлин Волс (27) е самохрана мајка која долго чекала на приликата за вработување. Конечно ја пронашла, и тоа како воспитувачка. И како повеќето што прават во современиот свет, и таа посакала преку социјалните мрежи да се пофали на пријателите.

Но тоа што го напишала никако не било за пофалба.

– Денес почнувам со нова работа, но апсолутно мразам градинки. Не сакам често да сум опкружен со деца, напишала Кејтлин.

А како што денес секој работодавец ги прати на социјалните мрежи своите вработени, Кејтлин не стигнала ниту да се појави на првиот работен ден, а веќе добила отказ. не само тоа, туку и се соочила многу негативни коментари на нејзиниот сатус.

– Навистина ме расплака. Не сакав никого да навредам. Да, Погрешив. Секако дека не мразам деца, всушност имам ќерка и ја обожавам, вели Кејтлин, но сега е доцна и ќе мора да побара друга работа. А се надеваме дека ја научила лекцијата и дека своите импресии да ги задржи за себе, доколку нема што убаво да каже.

Сподели.


Коментарите се затворени.