Проблеми во врските за кои ретко кој зборува

0

Двојките вообичаено започнуваат прекрасно. Нема драма која води до првиот бакнеж, држењето за рака е атрактивно за сите возрасти и еден ден без љубениот се чини како вечност. Но, како минуваат дните и месеците се појавуваат проблеми кои, верувале или не, се исти за сите и речиси секој ќе се обиде да ги затаи пред пријателите.

Комуникацијата со партнерот е од исклчителна важност, но ако на почетокот од врската сте разговарале за секоја мува во собата со текот на времето се отуѓувате и негувате непријатни чувства кон парнерот кои не ги споделувате со него. Многумина очекуваат од партнерот да направи нешто т.е. да му текне да направи нешто, а со тоа што не ги споделуваат нивните очекувања ги зголемуваат нивните разочарувања.

Ниту еден пар не умее да разговара. Разговорот помеѓу двајца партнери во врска трае околу три минти од едночасовната расправија. Ова се должи на неспособноста на партнерите да се фокусираат на дадениот проблем наспрема секој еден пат кога заемно си згрешиле.

Недостигот на комуникација и постојаните расправии ги водат партнерите во различен агол. Не споделуваат ништо за да избегнат расправија и оваа ментална дистанца се пресликува и во физичката блискост. Времето си поигрува со нивната интимност и ја „фрла“ врската во вода.

Интимноста постанува толку ретка што при секој обид на било кој од партнерите да иницира секс доаѓа до уште една караница која пак „затнува“ уште еден издувен вентил во врската и сѐ повеќе ги фрустрира партнерите.

Со овој проблем надоаѓаат уште повеќе а вие седите на кафе и се смешкате како сѐ да е во ред. Седите и размислувате каде е тој и дали тоа што сте немале секс се должи на новата колешка или другарката од средно со која излегол на кафе минатата недела. Довербата во партнерот се губи, доаѓаат пцовките и повторно број караници од немање доволно почит.

Сите овие проблеми настануваат како резултат на погрешната насока на комуникацијата. Кога партнерите би ја насочиле енергијата кон решавањето наместо создавањето проблеми секоја врска би цветала.

Сподели.


Коментарите се затворени.