Ја откажала свадбата, па наместо повиканите гости, угостила стотина бездомници!

0

Американка која не сакала да и пропаднат парите за венчавката која била откажана, наместо гостите, во изнајмениот луксузен свадбен салон повикала бездомници.

Како што пишува ”The Indy Star”, Сара Каминс (25) од Индијана ја откажала свадбата која требало да се оддржи следната недела.

И покарај откажувањето на венчавката, Каминс, во склад со договорот, била приморана да плати 30.000 долари за салата и храната.

Каминс организирала превоз за повеќе од 100 бездомници кои присуствувале на вечерата, а ја пробале и свадбената торта.

На поканетите гости емотивно им објаснила дека венчавка нема да има, но дека не сакала нарачаните храна и торта да се фрлат.

Сподели.


Коментарите се затворени.