Исарот, повторно место на самоубиство во Штип

0

Симболот на Штип – Исарот, повторно место на сомнителна смрт. Претпладнево, таму е пронејдено полумртво тело на маж на возраст од 50 години и празно шише на солна киселина покрај него.

Со интервенција на полицијата и брзата помош, мажот итно е пренесен во штипската клиничка болница, каде се констатирани сериозни и опасни по живот оштетувања, поради што тој итно е транспортиран на Клиниката за токсикологија во Скопје. Но и таму, лекарите биле немоќни да ги санираат оштетувањата што киселината ги направила врз организамот, па по кратко штипјанецот починал.

Солната киселина е комбинација на водород и хлор, два хемиски елемента кои на човечкиот организам делуваат исклучително разорно:

  • Солната киселина има исклучително силно разорно дејство, особено бурно реагира во контакт со вода при што може да развие екстремно висока температура. Предизвикува тешки изгореници на усната шуплина, хранопроводот, желудникот, балите дробови, објасни д-р Александар Димитровски, специјализант по интерна медицина.

Полицијата го истражува случајот, но првичните наоди одат во насока на претпоставка дека смртта е резултат на самоубиство, чии мотиви се непознати.

Исарот е место каде вакви и слични немили настани се случуваат често. Овде, само во последните пет години, животот со самоубиство го завршиле тројца штипјани – сите мажи на возраст од 35-50 годишна возраст.

Двајца од нив, животот го завршија со пиење на солна киселина, а едниот се застрела со огнено оружје.

стар

Сподели.


Коментарите се затворени.