Три години ЗОО парк во Штип

0

Пред три години штипското јавно претпријатие “Исар” го оформи првиот ЗОО парк во источниот регион. Многумина скептично гледаа на овој општински проект, но по три години успешна работа и со над 30 илјади посетители се покажа дека ЗОО паркот во Штип е успешен проект, гордост на јавното претпријатие и е на задоволство на граѓаните на Штип, велат од “Исар”.

Моментално во зоо паркот во Штип се вдомени над 30 животински врсти, а во најава се нови животни и збогатување на фондот на птици. ЗОО паркот во Штип е место каде љубовта кон животните граѓаните ја изразуваат со донации, но и со волонтирање.

Јавното претпријатие успешно менаџира со обезбедувањето пријатни услови за сите животни, а за посетителите планира збогатување на паркот со детски реквизити. За посета на ЗОО паркот во Штип влезници не се наплаќаат.

канал+

Сподели.


Коментарите се затворени.