Јавачи на коњи (Македонски игран филм) НУЦК Ацо Шопов – Дом на култура Штип

0

Приказната го следи животот на двајца бездомници кои живеат под еден запуштен мост. Мапет е хендикепиран, а Алек се грижи за него опсесивно. Деновите им минуваат еднолично додека не се појави Сара, уличарка која западнала во неволја. Тие криејќи ја кај нив стануваат како семејство. Еден ден Алек наоѓа стара запуштена куќа и се преселуваат во неа. Но имаат нов проблем, Мапет снемува од неговите лекарства. Бидејќи немаат пари да ги купат, Сара оди да краде и никогаш не се враќа. А Мапет умира пред очите на Алек.

Претставата ќе се одржи на 9 ти Мај Вторник во Домот на Културата во Штип во 20:00 часот

играат:
Бобан Кулески
Никола Кузелов
Долорес Поповиќ
Владимир Јаревски
Кристијан Стојановски

режија:
Марјан Гавриловски
сценарио:
Никола Кузелов
директор на фотографија:
Даниел Калач
монтажа:
Златко Стровјановски
Адриан Мани
дизајн на звук:
Симон Кипровски
музика:
Бобан Апостолов

цена на билет 100ден карти на билетарата од домот на културата

Сподели.


Коментарите се затворени.