Штипјани Апсолутни шампиони во Бодибилдинг во Македонија

0

Во Саботата на 16.04.2017 за големите велигденски празници се одржа и куп на Македонија во Бодибилдиг каде се појавија и претставија најсилните момци и девојки од државата.

Како што  е обичај досега главни на овие манифестации се Штипјани кои постојано се на врвот и очигледно знаат како се темпира форма и знаат да покажат карактер и дисциплина.

На ова натпреварување Штипјани освоија дури три златни медали, штп е голем успех исто така и за пофалба која треба да се има во предвид.

Иван Стојанов – златен медал или прво место во категоријата физик со 23 години

Дарко Стојановски – Златен медал или прво место во категоријата физик до 178 см.

Дарко Стојановски – Златен медал Апсолутен Шампион во Физик во Македонија.

По овој избор избор следно е Балканското првенство во Чачак Србија во Мај на кое Дарко Стојановски повторно ќе атакува на златото.

Подготовките продолжуваат и за двајцата натпреварувачи кои најавија уште поголеми успеси во иднина, Иван Стојанов кој се подготвува во Фитнес Центар Штип, додека Дарко Стојановски се подготвува во клубот Атлета во Скопје.

17862015_1884690688481105_1895720566102866940_n 17903943_1884690831814424_4452044690498893838_n 17904359_1416452591710184_7041997827567697599_n 17951651_10212751528291665_6004582222356885972_n 18010044_10154739897873040_7735696199455810651_n бодибилдинг_куп_на_македонија_2017__37_ бодибилдинг_куп_на_македонија_2017__53_

Сподели.


Коментарите се затворени.