Науката потврди, жената со овие 6 особини го остава целиот машки род без здив

0

Добро знаеме дека кога мажот набљудува жена, со сигурност не проценува како таа се облекла, односно дали блузата ѝ одговара со обувките или јакната со панталоните. Најверојатно на памет му е секс, и поради таа причина ја набљудува женската физиономија. Научниците откриле дека постои едноставна причина за нивното „демнење“. Иако причината можеби изгледа бесмислено, сепак има научна основа.

1-na-vakva-zhena-nikoj-ne-mozhe-da-i-odolee-naukata-potvrdi-zhenata-so-ovie-6-osobini-go-ostava-celiot-mashki-rod-bez-zdiv-www.kafepauza.mk_

Впрочем, кога мажот ќе се загледа во жена, тој прави репродуктивна процена на нејзината физиономија. Постојат одредени карактеристики кои ги прават жените привлечни, бидејќи се поврзани со плодноста и доброто здравје. Кога мажот ќе забележи одредени карактеристики на жената, потсвесно ги поврзува со можноста таа жена да стане мајка. Науката потврди дека мажите ги привлекуваат следните 6 женски карактеристики.

1. Ширoки колкови

Мажите сакаат широки колкови и тенка половина. Изразените колкови се поврзуваат со можноста за породување, па токму поради таа причина им се привлечни на многу мажи.

2. Висок, пискав глас

Според научната студија, мажите го сакаат овој глас, бидејќи ги потсетува на младоста, но и го поврзуваат со ситното женско тело. Овде станува збор за една потсвесна еволуциска насока според која мажите ги избираат жените.

3. Здрава коса

Сјајна, со голем волумен и долга коса е многу атрактивна. За мажите тоа е уште еден знак на здравје и плодност. За среќа, фризерските салони и третмани за коса можат значително да ја зголемат потсвесната предност кај мажите.

2-na-vakva-zhena-nikoj-ne-mozhe-da-i-odolee-naukata-potvrdi-zhenata-so-ovie-6-osobini-go-ostava-celiot-mashki-rod-bez-zdiv-www.kafepauza.mk_

4. Насмевка

Не мораме да повторуваме дека науката потврди дека среќните луѓе привлекуваат со својата енергија. Самите можеме да се увериме дека насмевката создава удобна атмосфера.

5. Помалку шминка

Можеби мислите дека ајлајнерот ќе ги нагласи вашите очи, а интензивниот кармин за усни ќе привлече погледи, но истражувањето покажа дека мажите ги сакаат жените со 40% помалку шминка. Никогаш не заборавајте дека умереноста е многу подобра од претерувањето.

6. Носење црвена боја

Причината очигледно се крие во тоа што црвената боја се поврзува со страста. Овој феномен на привлекување е присутен и кај животните.

3-na-vakva-zhena-nikoj-ne-mozhe-da-i-odolee-naukata-potvrdi-zhenata-so-ovie-6-osobini-go-ostava-celiot-mashki-rod-bez-zdiv-www.kafepauza.mk_

Сподели.


Коментарите се затворени.