Како до совршен тен на Вашата кожа?

0

Сезоната на сончање за оваа сезона започнува се со цел да се подготви кожата за престојното  лето и сончањето на плажа.Со таа цел ви го претставуваме единствениот и најдобар стоечки солариум во градот од линијата на MegaSun кој се наога во студио Диор.

DSC_2418 DSC_2424 DSC_2432 DSC_2436

За само неколку минути дневно добивате совршен и долготраен тен со што ја заштитиувате кожата  од многучасовно изложување на сонце.Најчесто се започнува со дозирано пробно сончање кое трае 4 минути. За тоа време се мери меланинот, влажноста и чувствителноста на кожата и со податоците (боја на очи, коса, навики за сончање) се одредува времето кое може да го поминете во стоечки или “сендвич“ солариум.

DSC_2510 DSC_2503 DSC_2500 DSC_2495 DSC_2488 DSC_2486 DSC_2478

Најчесто тоа се третмани на 48 часа, а потоа еден на 7 дена за одржување на бојата. Меѓутоа, за да биде бојата рамномерно по целото тело, многу е важно да направите пилинг на телото, а 30тина минути по сончањето премачкајте го телото со лосион.

DSC_2560 DSC_2558 DSC_2538 DSC_2530 DSC_2517

Повелете во Студио Диор и одберете некои од пакетите за сончање.

Модели: Павле Николовски, Стефанија Сулева
Фото: PW Studio

Сподели.


Коментарите се затворени.