„Што и да се случува, секогаш се случува во вистинското времe“

0

Зен будизмот не ја бара смислата на животот, наместо тоа, ни помага да ги совладаме животните тешкотии.

Не учи да бидеме трпеливи, да обратиме внимание на она што се случува во секој момент и да се фокусираме на ОВДЕ и СЕГА.

Во продолжение погледнете неколку Зен будистички мудрости. Сметаме дека тие можат да ви го покажат патот на различен поглед на животот, кој може да даде одговори на многу важни прашања со кои некогаш ќе се соочите.

  • Искушението да се откаже е најсилно токму пред победата.
  • Целта во животот е да се умре млад, но што е можно покасно.
  • Патувањето од илјада милји почнува со првиот чекор.
  • Силниот човек ја совладува препреката, мудриот човек го поминува целиот пат.
  • Дури и ако паднете, не значи дека сте го избрале погрешниот пат.
  • Секогаш гледајте на светлата страна. Ако тоа не можете да го сфатите, полирајте го она што го изгубило сјајот додека не почне да сјае.
  • Што и да се случува, секогаш се случува во вистинското време.
Сподели.


Коментарите се затворени.

Feedback

FLYERb