„Не можам да бидам дел од свет каде жените не сакаат деца, а мажите семејство“

0

Кијану Ривс е познат по бројни улоги во холивудските филмови, а последните неколку месеци многумина го следат неговиот профил на Фејсбук за да прочитаат некоја од неговите мудри мисли.

Имено, актерот толку многу пишува и го изненадува светот со неговото размислување.

rivs

Овојпат тој им се посвети на бројните парадокси коишто владеат во денешното општество, а ова се неговите зборови:
“Не можам да бидам дел од светот каде мажите ги облекуваат своите сопруги како проститутки, покажувајќи го сето она што би требало да биде драгоцено. Каде не постои чест и достоинство, каде единствено може да се потпрете на – ‘Ветувам’. Каде жените не сакаат деца, а мажите не сакаат семејство. Каде будалите веруваат дека се успешни додека се кријат зад тркалата на автомобилите на своите татковци, а татковците кои имаат малку моќ се обидуваат да ве убедат дека сте никој и ништо. Каде луѓето лажно декларираат дека веруваат во Бог со чаша алкохол во својата рака и без било какво разбирање за својата религија. Каде љубомората се смета за срамна, а скромноста е маана. Во свет во кој луѓето забораваат на љубовта, па едноставно бараат најдобар партнер“.
Сподели.


Коментарите се затворени.